EDIELfi-käyttöpaikkarekisterin Web Service -rapinnan kautta tehtäviin automaattisiin hakuihin joustavuutta tarkenteen osalta

Yhtiö: 
FG
Uutinen: 

Web Service -hakuihin on saadun palautteen pohjalta toteutettu pieni muutos niin, että osoitehaussa ei tarkenteen tarvitse enää olla tarkka, vaan vaatimusta on lievennetty seuraavasti:

  • Ensin haku olettaa tarkenteen olevan tarkka ja haku kannasta tehdään sen pohjalta, niin kuin aiemminkin. Jos kannasta löytyy tarkka rivi (tai useampia tarkkoja tuloksia esim. toisesta verkkoyhtiöstä kun tieto on jätetty pois hakuehdoista), haku palauttaa tarkan tuloksen / tulokset.
     
  •  Jos haku ei löydä yhtään tarkkaa tulosta annetulla tarkenteella, se käynnistää automaattisesti toisen haun, jossa annettua tarkennetta on muokattu niin, että etsitään annetun tarkenteen alusta numeroita. Heti kun törmätään muuhun kuin numeroon, katkaistaan hakuehto ja tehdään uusi haku.

Tämän tarkoituksena on löytää tarkenne-hakuehdoksi talon numero, eli sen tietämistä vaaditaan.
Esim. Yritetään löytää osoitetta Keskuskatu 102 as 15 yhtiöstä JVH000. Osoite on ilmoitettu kantaan muodossa 102A15, joten tarkka haku ei sitä löydä. Toinen haku käynnistyy heti perään, etsien hakuehdoilla Keskuskatu 102 , eli haetaankin kaikkia osoitteita talosta 102. Jos taas talon numero muodossa 51-53, tulee hakuehdoksi pelkkä 51 (mikäli tarkaa hakutulosta ei ensimmäisessä haussa löydy).

Maksimissaan listataan 200 riviä tuloksia. Tien nimen ja muiden hakuehtojen pitää edelleen olla tarkassa muodossaan. Huom,  välilyönneillä tai isoilla / pienillä kirjaimilla ei ole merkitystä hakuehdoissa. Välilyönnit poistetaan automaattisesti hakuehdoista ennen haun käynnistämistä, ja kirjainkokoja ei erotella toisistaan.