Asiakaspalautteen kautta on ilmennyt, että myyjät eivät välillä löydä etsimäänsä käyttöpaikkaa EDIELfi-käyttöpaikkarekisteristä, mutta verkkoyhtiöt puolestaan löytävät ko. käyttöpaikan. Kaipaamme käyttäjiltä lisätietoa ongelmaan liittyen.

Yhtiö: 
FG
Uutinen: 

Toivomme käyttäjiltä palautetta yllä kuvatun ongelman tullessa vastaan, jotta pystymme tunnistamaan mistä ongelma voisi johtua. Lähetättehän palautteet osoitteeseen tiedonvaihto@fingrid.fi sekä esimerkin tehdystä hausta, niin saamme lisätietoa onko syy esimerkiksi siinä, että toinen osapuoli tekee haun manuaalisesti portaalin kautta ja toinen Web Service –palvelun kautta (Web Service -palvelun hakuehdoissa määritykset ovat tiukemmat). Voimme myös tarkastaa suoraan käyttöpaikkarekisterin kannasta, löytyykö sieltä etsitty käyttöpaikka.

Web Service -palveluun korjattiin tänään virhe, joka aiheutti ongelmia osoitteella käyttöpaikkaa haettaessa mikäli kadunnimessä oli väliviiva. Tiedossamme ei tällä hetkellä ole muita rekisteristä johtuvia ongelmia, mitkä voisivat haitata hakuja.

Huomioksi Web Service -palvelun käyttäjille:
(Ilmoitus muutoksesta lähetetty sähköpostitse asiakkaille 26.9.2017)

Käyttäjäpalautteissa on toivottu Web Service -palvelun kautta tehtäviin käyttöpaikkahakuihin paluuta Adaton rekisterissäkin käytössä olleeseen tarkkaan hakuun, sekä pitäytymistä nykyisin käytössä olevassa joustavammassa ns. villikortti-haussa. Nykyisin käytössä oleva joustavampi haku on aiheuttanut joillekin osapuolille ongelmia, sillä hakutulosten rajausta vain yhteen toivottuun osumaan ei pystytä täysin toteuttamaan.

Palautteen pohjalta toteutettiin torstaina 28.9. aamulla Web Service -palvelun hakuun muutos, joka tuo molemmat haut käyttäjille tarjolle, käyttäjän tarpeen mukaan. Hakutavan voi valita valitsemalla rajapinnassa käytetyn url-osoitteen.

Nykyisin käytössä oleva url https://soap.ediel.fi/WSGetRegisterSoap muuttui takaisin tarkaksi hauksi, eli kaikki annetut hakuehdot pitää täyttää täsmälleen oikein tuloksen saamiseksi. Käytössä olevan url-osoitteen rinnalle tuotiin nykyistä villikorttihakua vastaava toinen uusi url https://soap.ediel.fi/WSGetRegisterSoapWildcard, jota voi halutessaan siirtyä käyttämään, mikäli haluaa edelleen hyödyntää nykyistä joustavampaa hakua. Molempiin rajapintoihin käy samat annetut yhtiökohtaiset tunnukset sekä muut mahdolliset asetukset.

Mahdolliset toimenpiteet käyttäjille: Jos nykyistä url-osoitetta ei vaihda, niin haut edelleen toimivat, mutta hakutulokset ovat 28.9 alkaen aina tarkkoja. Vaihtamalla rajapinnassa url:in uuteen osoitteeseen https://soap.ediel.fi/WSGetRegisterSoapWildcard voi halutessaan jatkaa nykyisen joustavamman villikorttihaun käyttöä. Url:in voi vaihtaa halutessaan koska tahansa. Päivitetty Web Service –ohje löytyy portaalista:https://www.ediel.fi/sites/default/files/EDIELfi-%20k%C3%A4ytt%C3%B6paik... (avautuu portaaliin sisään kirjautuneena).

Huom, yhteyden lounti Web Service -rapintaan tapahtuu järjestelmistä, url-osoitteet eivät toimi selaimen kautta.