Uusi palveluportaalimme otetaan käyttöön 1.6.2020 - EDIELfi on jatkossa Datahub Palvelut

Kerttu Korpelainen

Tiedotimme tammikuussa julkaistussa blogissa sähköisten palveluidemme uudistumisesta. Nykyisen EDIELfi-asiakasportaalin palvelut tulevat siirtymään uuteen palveluportaaliin ja pyrimme tuomaan uusille sivuillemme kaiken informaation, mitä datahubin käyttöönottamiseksi tullaan tarvitsemaan

Kaikki tiedonvaihdon palvelut sekä datahub-materiaalit tulevat jatkossa löytymään uudesta palveluportaalista. Huomiona, että käyttöpaikkorekisterin nykyistä tietokantaa ei olla siirtämässä eli verkkoyhtiöiden käyttöpaikka-aineistojen toimitukset hoituvat uuden palvelun käyttöönoton jälkeen kuten ennenkin. Käyttöpaikkarekisterin rajapintahaut (Web Service –haut) toimivat myös kuten tähänkin asti, ainoastaan käyttöpaikkarekisterin käyttöliittymähaku tulee siirtymään uuteen palveluun.

Tulemme antamaan tarkempaa ohjeistusta uuden palvelun käyttöönottoon liittyen lähiviikkoina.

Mikä muuttuu käyttöönoton yhteydessä?

•    Uudistuksen myötä datahubin sekä nykyisen tiedonvaihdon sisällöt ovat jaoteltuina omiksi selkeiksi kokonaisuuksikseen. 

•    Yhteystietotaulukko siirtyy kirjautumisen taakse. Kaikkien yhtiön käyttäjien on mahdollista päivittää tarvittaessa yhtiönsä yhteystietoja. Tietosuojaa parannetaan, kun taulukko on saatavilla vain sisään kirjautuneille käyttäjille, mutta tämä tarkoittaa sitä että taulukon koneellista lukua ei voida enää mahdollistaa. 

•    Portaalin hakuominaisuuksilla löydät helpommin sivusisältöjä ja dokumentteja.

•    Käyttäjähallintaa uudistuu. Pääkäyttäjän tulee kutsua palveluun yhtiökäyttäjänsä ja hallita käyttäjiään. Uuden palvelun avaamisen myötä yhtiökäyttäjien tilit tulee lisätä pääkäyttäjä(jie)n toimesta. Nykyisessä portaalissa on paljon vanhoja käyttäjätilejä, joita ei ole käytetty pitkään aikaan, näin saamme päivitettyä käyttäjäkantaa ajantasaiseksi.

Jos yhtiössänne on käytössä O365, pääset kirjautumaan jatkossa asiakasportaaliimme oman organisaationne kirjautumistunnuksilla, et siis tarvitse erillisiä kirjautumistunnuksia. 

•    Portaalin ilme ja käytettävyys päivittyvät :)

Mitä tapahtuu nykyiselle EDIELfi-palvelulle?

Lähestyvän kesälomakauden huomioiden tulemme ajamaan vanhan palvelun alas syksyn 2020 mittaan. Vanhaa palvelua käytettäessä tulee kuitenkin huomioida, ettei yhteystietotaulukkoa tai portaalin sisältöä tulla enää päivittämään uuden palvelun avautumisen jälkeen. Uusia julkaistavia dokumentteja ei myöskään enää tuoda vanhaan palveluun. Käyttöpaikkarekisteri toki pysyy päivitettynä, sillä sen tietokantaa ei tulla siirtämään. 

Olemme kuulolla uuden palvelun toimivuudesta

Päästämme pilottiasiakkaat uuteen palveluun 15.5. ja pyrimme näin varmistamaan Datahub Palveluiden toimivuuden. Toivomme teitä lähettämään aktiivisesti palautetta uuden palvelun käyttöönoton jälkeen tukipalvelumme kautta!