Sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen käyttöönottosuunnitelma 1.4

Newsletter body: 

                                                                       Fingrid.fi | Hallitse uutiskirjeen tilaustasi | Anna palautetta    


 

Sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen käyttöönottosuunnitelma 1.4

Fingrid Datahub on julkaissut 20.12.2019 datahubin käyttöönottosuunnitelmasta version 1.4. 
Käyttöönottosuunnitelma on nyt päivitetty vastaamaan datahubin käyttöönottoasetuksen mukaista päivämäärää. Käyttöönottotyöryhmä on tehnyt runsaasti tarkennuksia käyttöönottosuunnitelmaan ja mm. päivittänyt riskienhallintaa käsittelevän luvun. Suunnitelmaan on lisätty myös luku datahubin käyttöönottovalmiuden tehostetusta seurannasta ja yhteistyöstä. Kaikki oleelliset muutokset on viety dokumentin muutoshistoriaan. Käyttöönottosuunnitelmasta julkaistaan myös muutosmerkinnät sisältävä epävirallinen versio.

Osana käyttöönottosuunnitelmaa on julkaistu myös välitavoitetaulukko. Välitavoitetaulukossa on kuvattu datahubin käyttöönottoon liittyviä pakollisia tehtäviä markkinaosapuolille, määräajat tehtävien suorittamiselle, tehtävien hyväksymiskriteerit ja priorisointi sekä Fingrid Datahub Oy:n työkalut markkinaosapuolten valmiuden seurantaan. Taulukkoa tehdessä tavoitteeksi asetettiin, että välitavoitteet ovat mahdollisimman yksiselitteisiä, mitattavia ja aikataulutettuja. Välitavoitteiden toteuttamista seurataan datahub -projektissa tiiviisti yhdessä Energiaviraston kanssa.

Käyttöönottosuunnitelma liitteineen on nyt kommentoitavananne. Toivomme aktiivista osallistumistanne käyttöönottotyöhön ja pyydämme lähettämään kommenttinne 31.1.2020 mennessä Datahubin tukipalvelun kautta. 

Käyttöönottosuunnitelman englanninkielinen käännös tullaan julkaisemaan kommentointikierroksen jälkeen alkuvuonna 2020.

Linkki käyttöönottosuunnitelmaan

 

Ohje markkinaosapuolille sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen käyttöönottosuunnitelman laatimiseksi versio 1.6

Julkaistuun versioon on täsmennetty mm. sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen käyttöönottosuunnitelman 1.4 ja tietokonversion vaiheistuksen aikataulutuksen asioita. Muutokset löytyvät ohjeen muutoshistoriasta. 

Linkki ohjeeseen

 

Ilmoittaudu mukaan Datahub-ajankohtaisseminaariin 5.2.2020

Tervetuloa Clarion Hotel Helsinki Airportiin (Karhumäentie 5, 01530 Vantaa) kuuntelemaan ja keskustelemaan datahub-projektin ajakohtaisista aiheista klo 8.30-16.00. 

Tilaisuuden teemana on suunnittelusta kohti datahubin käyttöönottoa. Käymmekin tilaisuudessa yhdessä läpi tarvittavia välitavoitteita, joilla varmistetaan toimialan käyttöönottovalmius. Olemme myös onnistuneet täyttämään saamamme toiveen ja virailevana puhujana kuulemme Energiaviraston Veli-Pekka Saajon puheenvuoron.

Ilmoittauduthan mukaan 20.1. mennessä!

Linkki ilmoittautumiseen

 

Prosessidokumentaation versio 1.11 julkaistu

Prosessidokumentaatiosta on julkaistu versio 1.11. Dokumentaation versio on julkaistu aikaisemmasta poiketen nyt ennen vastaavien toiminnallisuuksien toteutusta datahub järjestelmään.

Merkittävimmät muutokset aikaisempaan dokumentaatioversioon ovat:
•    yleinen peruutusprosessi on poistettu ja kaikkien tapahtumien osalta on määritelty oma tapa hoitaa peruutus, tämän vuoksi on myös lisätty uudet peruutusprosessit sopimusten päättämisille sekä kytkentä ja katkaisupyynnöille 
•    tuotteen ja tuotteen hinnan ylläpitoon käytettävien prosessien muutokset 
•    osapuolille ilmoitettavat taseselvitystiedot jaettu erillisiksi tapahtumiksi 
•    taseselvitykseen liittyviä mittaustietojen ilmoitusten aikarajoja päivitetty 
•    osapuolitietojen tietomallia tarkennettu 
•    tietorajapinnan toiminnallisuutta tarkennettu 
•    muutettu prosessin kuvausta mittausalueiden rakenteellisten muutosten toteuttamiseen 
•    tarkennettu roolin DDZ käyttöä ja poistettu se JVH:n rooleista 

Koska version 1.11. kuvattuja toiminnallisuuksia ei vielä ole toteutettu, emme julkaise tässä yhteydessä uusia skeemakuvauksia.

Nyt julkaistun version perusteella toimialalla on käytössään kattavasti toiminnallisuuksien kuvaukset, jonka mukaisesti on tarkoitus ottaa datahub tuotantokäyttöön vuonna 2022.

Linkki prosessidokumentaatioon

 

Tietokonversiosuunnitelma päivitetty 11.12.2019

Lue lisää

 

Osavaiheen 4 versiotiedote (Release Notes) julkaistu 17.12.2019

Lue lisää

 

Datahub-projekti toivottaa
iloista joulua ja valoisaa uutta vuotta 2020!


 

© Fingrid Datahub Oy, Läkkisepäntie 21, 00620 Helsinki / PL 530, 00101 HELSINKI - Puh. 030 395 5000
Linkki Fingridin henkilötietojen käsittelyä koskeviin tietosuojaselosteisiin