Tietokonversiotyöryhmä kokoontui Kuopiossa

Jukka Rinta-Luoma

Elokuun 24. päivä Kuopiossa oli harmaa ja sateinen, kun tietokonversioryhmä kokoontui pitämään työpajaa inPulsen kutsumana. Kokouksen agendalla oli tällä kertaa läpikäytävänä muun muassa palvelusopimuksen liitteet, duplikaatti- ja eheystarkastukset sekä tietysti inPulsen ratkaisun viimeisimpien ominaisuuksien esittely.

Työpajan alussa käytiin perinteinen tilannekatsaus, jossa Fingrid ja inPulse esittelivät projektin viimeisimmät kuulumiset ja niiden vaikutukset aikatauluun. Se jos mikä kiinnostaa aina osallistujia! inPulsen työ etenee vakuuttavasti ja hankinnan lopussa annettu aikataulu näyttää pitävän hienosti. Tietokonversioprojektin isot virstanpylväät jatkossa siis ovat: konversiopalvelun avaaminen pilottiryhmälle lokakuussa 2017 ja koko toimialalle huhtikuussa 2018. Palvelun vaiheesta joitain konkreettisia asioita mainitakseni, rekisteröitymisprosessi tekstiviestivarmenteineen on käytössä, palveluun luotujen tarkastussääntöjen määrä lähestyy viittäsataa ja inPulsen ympäristöt on saatu pystyyn Inmicsin palvelimille. Lisäksi, allekirjoittaneen esimerkkisiirtotiedostot on jo päästy ajamaan palvelun tarkastusten läpi ja palvelu onnistui ansiokkaasti löytämään niistä jopa muutaman virheen... Päivitys esimerkkisiirtotiedostoihin ja -ohjeistukseen siten luvassa lähiviikkojen aikana.

Jatkossa työryhmämme rooli tulee keskittymään palvelun testaamiseen ja seuraavat tapaamisemme liittyvätkin ensimmäisen tarkastuspisteen katselmointiin, eli käytännössä valmistautumiseen palvelun avaamiseen työryhmän yhtiöiden käyttöön.

Syksyn virstanpylväs lähestyy kovaa vauhtia ja töitä riittää vielä kaikilla pilottivaiheen osapuolilla. Nyt projektissa on kuitenkin hyvä tekemisen meininki päällä ja sekä työryhmän jäsenet että Fingridin porukka odottavat innolla pääsyä testaamaan palvelua!

Kokoustilana toimi inPulsen naapurissa olevan keilahallin kokoustila. inPulse ei siis valitettavasti ansaitse kehuja tästä innovatiivisesta sisustuksesta!