Kesätöissä Fingridillä

Fairuz Bhuiyan

Nimeni on Fairuz ja olen 25-vuotias opiskelija Helsingistä ja aloitin juuri Bioinformaatioteknologian maisteriopinnot Turun yliopistolla. Tänä kesänä olin Fingridillä töissä Datahubin-projektin harjoittelijana tietokonversiopalvelun testaajana.

Olen osa pientä tietokonversiotyöryhmää. Datahub tietokonversiolla tarkoitetaan liiketoimintaprosessien perustietojen ja mittaustietojen lataamista lähdejärjestelmistä uuteen Datahub-järjestelmään ennen sen käyttöönottoa. Tietokonversiotyön päätavoitteet ovat lähdejärjestelmistä toimitettavan tiedon yhdenmukaistaminen ja Datahub-järjestelmän alkulatauksen toteuttaminen.

Työtehtäviini kuului testitapausten laadinta tietokonversiopalvelun hyväksyntätestejä varten ja tietokonversion pilottivaiheen käynnistyksen edellyttämien testien suorittaminen. Testiaineisto koostuu xlsx-tiedostoista, jotka laaditaan Datahubin tietokonversiossa käytettävien siirtotiedostojenmäärittelyn mukaisesti.

Työ on ollut todella mielenkiintoista ja olen oppinut paljon testauksesta ja projektityöstä. Teemme yhteistyötä eri sähkö- ja IT-alan firmojen kanssa ja tykkäsin siitä, että pääsin tutustumaan eri yrityksiin. Meillä on kuukausittain palaveri toimittajan ja pilottiryhmämme kanssa ja opin tuntemaan hyvin eri sähköalan yrityksiä ja niiden toimintaa. Kokoustimme jopa kerran Kuopiossa, sillä toimittajamme toimisto sijaitsee siellä.

Projektin kohokohta oli ehdottomasti meidän team-building -tilaisuus projektin lähtölaukauksen yhteydessä. Pelasimme yhdessä toimittajamme kanssa pakohuonepeliä, kävimme syömässä Suomenlinnassa Ravintola Walhallassa ja pääsimme myös juhannusristeilylle illallisineen pilottiryhmämme kanssa Helsingin saaristossa. Tämä vahvisti yhteistyötä toimittajan ja tietokonversiotyöryhmän välillä.

Olen tutustunut myös muihin kesätyöntekijöihin, ja monista on tullut hyviä kavereita. Joka päivä kokoonnuimme kahdelta tapahtumatorilla juomaan kahvia ja vaihtamana kuulumisia. Fingrid Young Professionals, joka on Fingridin aktiivisista työntekijöistä koostuva verkosto, järjesti kesän aikana lukuisia tapahtumia kesätyöntekijöille ja nuorille asiantuntijoille. Meillä oli mm. puistopelejä yhdessä Carunan kanssa, saunailtoja, sekä afterwork-verkostoitumista Nesteen kanssa Vesiurheilukeskus Laguunissa, jolloin pääsimme yhteiskuvaan Alexander Stubin kanssa. Tämän lisäksi pääsin myös tutustumaan ensimmäistä kertaa sähköasemaan, nimittäin Fingridin omaan sähköasema Anttilaan, joka oli aivan uusi kokemus minulle. Syykuussa juhlittiin Fingridin 21-vuotissyntymäpäivät Vanhassakaupungissa museokierroksineen. Nämä ikimuistoiset hetket jäävät aina mieleen.

Fingrid on kiva paikka olla töissä. Työntekijät ovat täällä todella avoimia ja kannustavia ja ilmapiiri on todella avoin. Yritys antaa mahdollisuuden jokaiselle kehittää itseään, laajentaa osaamistaan ja päästä tutustumaan uusiin asioihin. Jokaisella fingridiläisellä on oma roolinsa ja jokaisella on vastuu ja etuoikeus edistää yrityksen toimintaa.