Avainviestit datahubista käyttöönne olkaa hyvä

Kerttu Korpelainen

Olemme saaneet teiltä toimialan edustajilta usean eri foorumin kautta pyynnön, että voisimmeko auttaa teitä viestinnässä datahubiin liittyen. Tietenkin haluamme auttaa ja tukea omasta puolestamme teitä viestimään onnistuneesti datahubista! Pienistä yhtiöistä ei ymmärrettävästi välttämättä löydy omaa viestintäosastoa, joten ryhdyimme tuumasta toimeen ja hyödynsimme Fingridin viestinnän ammattitaitoa sekä käyttöönottotyöryhmämme toimialatietoutta viestintämateriaalipaketin työstössä.

Miksi sitten valmiin materiaalipaketin odotus on kestänyt näin kauan? Esittelimme ensimmäisen version työstetystä viestintämateriaalista datahubin käyttöönottotyöryhmälle huhtikuun kokouksessa ja saimme paljon hyviä vinkkejä ryhmäläisiltämme, siitä mitä tämän materiaalin tulisi sisältää, jotta siitä saadaan mahdollisimman paljon irti teidän toimialan yhtiöiden näkökulmasta. Tästä innostuneena kävimme päivitettyjä materiaaleja läpi käyttöönottotyöryhmän kanssa vielä pitkin kevättä ja kesää, ja vihdoin meillä on teille valmis paketti hyödynnettäväksenne. Julkaistu viestintämateriaali päätettiin toteuttaa sähköisessä helposti päivitettävässä muodossa, sillä sitä on varmasti tarvetta päivittää projektin edetessä.

Odotus on siis viimein päättynyt ja löydätte nyt EDIELfi-portaalista kaksi tietopakettia datahubin avainviesteistä. Toinen materiaaleista on suunnattu kuluttajille ja voitte halutessanne hyödyntää sitä, kun asiakkaanne kysyvät datahubista. Vaikka datahub ei suoraan näy asiakkaalle ja toimii vähittäismarkkinoiden taustalla, tulee asiakaspalvelijoille varmasti eteen tilanteita, joissa asiakas haluaa kuulla lisätietoa datahubista esim. pyydettäessä ilmoittamaan henkilötunnus. Asiakkaiden on erityisen tärkeä tietää, että heidän tietonsa ovat myös jatkossa turvassa, eikä niihin pääse käsiksi kuin tietoon oikeutetut tahot.

Toinen julkaistuista viestintämateriaaleistamme on suunnattu toimialalle ja voitte hyödyntää sitä kertoessanne datahubista mm. erilaisissa sisäisissä koulutuksissa. Käyttöönottotyöryhmämme tiivisti hyvin, että materiaalin tulisi sisältää tarvittava tieto datahubista ja datahub-projektista pähkinän kuoressa. Materiaali on tehty siitä näkökulmasta, että sitä voi hyödyntää joko sellaisenaan tai tarvittavin osin ja lisätä mukaan yhtiön omia kalvoja kohderyhmästä riippuen esim. asiakaspalvelijoita koulutettaessa.

Annattehan meille palautetta, miten materiaalipaketti toimii käytännössä ja kerrotte kokemuksistanne. Palautetta saa annettua helposti uuden datahub tukipalvelumme kautta ja aina saa tulla toki myös nykimään hihasta ihan livenä kun kohtaamme.

Erityiskiitos vielä käyttöönottotyöryhmälle sekä Fingridin viestinnän Hanna-Kaisalle, että saamme materiaalin viimein koko toimialan käyttöön!

Terveisin,

Kerttu Korpelainen & datahub-viestintätiimi

Linkki viestintämateriaaleihin